26. september 2015

Totalt udsolgt Designdebat trækker gæster helt fra Australien

Torsdag den 25.september dannede Kunst og Designmuseet Trapholt rammerne for foreningen HAU’s Designdebat.

HAU ­havde inviteret direktører, praktikere, kommunaldirektører og forskere fra designfeltet til en diskussion om design. Richard Mortensen salen på Trapholt var fyldt til bristepunktet med gæster, der ville høre eksperternes bud på hvad design kan og skal, hvorfor design er relevant, og hvor design er på vej hen.

TV-værten fra programmet smagsdommerne Adrian Lloydes Hughes holdte kog i debatten og udfordrere debattørerne i forhold til designbegrebets forståelse- og anvendelsesmuligheder. 

En af gæsterne på tilskuerrækken var Mette Stryhn, der er bosat i Melbourne i Australien, og underviser i møbeldesign på det tekniske universitet Royal Melbourne Institute of Technology. Mette Stryhn, havde på sin ferie i Danmark hørt om arrangementet, og blev nødt til deltage i DesignDebatten få at en finger på designpulsen i Danmark.

Designdebatten var foreningens første store satsning og foreningens bestyrelse var også meget tilfredse med designdebatten.  Bestyrelsesmedlem og tovholder på projektet Trine Møller fortæller “under den første runde gik det op for mig hvad et event som designdebatten kan og skal i en tid, hvor alt er design eller designet. De forskellige profiler, der havde valgt at bruge en aften af deres værdifulde tid, var med til belyse emnet, og gøre os alle klogere. Aftenens enorme interesse for arrangementet viser at der er helt klart brug for en designdebat nummer to”. 

Debattørerne til DesignDebatten

Barnabas Wetton, Leder af International innovation og underviser på Designskolen Kolding

Søren Berg, Pirat i Dansk Design Center

Knud Erik Hansen, Direktør i Carl Hansen & Søn

Søren Xerxes Frahm, Kreativ direktør Artlinco

Hans Christian Jensen, Lektor ved Institut for Design og Kommunikation, Syddansk Universitet Kolding

Rasmus Markholt, Produk & Design direktør i Lightyears

Rikke Ulk, Chefantropolog og direktør i Antropologeren

Karen Grøn, museumsdirektør Trapholt