Sommeren over vil vi offentliggøre nogle mini-interviews, foretaget af HAUs bestyrelsesmedlemmer her på siden. Interviewet af Mette Pedersen er foretaget af bestyrelsesmedlem  Malene Krongaard Hensen. Malene er næstformand og har en bachelor i Designkultur og Økonomi og en kandidat i Designstudier

MINI-INTERVIEW 2/METTE, PR- & MARKETING COORDINATOR HOS DINESEN

"Jeg bliver inspireret af andre mennesker"

 

Hvem er du?

"Mit navn er Mette, jeg er 27 år gammel og bor i Kolding sammen med min kæreste. Jeg er uddannet fra SDU, hvor jeg har læst en bachelor i Designkultur & Økonomi toppet med en kandidat i International Virksomhedskommunikation, som jeg færdiggjorde i sommeren 2016. Siden september 2016 har jeg været ansat som PR- & Marketing Coordinator hos Dinesen, der – efter min mening – fremstiller verdens smukkeste, massive trægulve".

 

Hvad er design for dig?

"For mig er design et meget vidt begreb. Det kan være en fysisk genstand, men det kan også dække over noget mere abstrakt. Der hersker en generel forståelse af design som værende noget materielt og æstetisk. Jeg mener dog, at man kan argumentere for, at alt, hvad der er menneskeskabt, i princippet er designet. Men dermed ikke sagt, at alt design er godt design".

 

Hvordan arbejder du med design? 

"Som virksomhed adskiller Dinesen sig fra andre gulvproducenter ved, at vores produkt er brandet som high-end design. I mit daglige arbejde beskæftiger jeg mig derfor primært med netop den materielle og æstetiske designbranche, hvor min opgave er at promovere og markedsføre Dinesen".

 

Hvilket design vil du fremhæve som et eksempel på godt design?

"Det første, der falder mig ind, er Model 2065 pendlen designet af Gino Sarfatti i 1951. Et tidløst lampedesign, der er genkendeligt, men samtidig underspillet. Og så giver den et behageligt lys, der ikke blænder. Et godt eksempel på hvordan æstetik og funktion på smukkeste vis kan gå hånd i hånd. Den måtte gerne hænge over mit spisebord".

 

Hvor finder du inspiration til dit arbejde med design?

"Jeg bliver inspireret af andre mennesker. Af samtaler med andre. Det er helt klart min største inspirationskilde. Samtidig er jeg meget visuelt tænkende, og eftersom en stor del af mit arbejde indebærer sociale medier som Instagram og Pinterest samt overvågning af en hel masse bolig- og arkitekturmagasiner, er det også kilder, jeg dagligt suger inspiration fra".

 

Hvilke fremtidige udfordringer tænker du design skal eller kan være med til at løse?

"Hvis man ser lidt bort fra den designbranche, jeg selv beskæftiger mig med, så tror jeg fortsat, at design kommer til at spille en meget vigtig rolle i forhold til naturkatastrofer og klimaforandringer. F.eks. som man har set det med LifeStraw - et vandfilter opbygget som et sugerør, der gør det muligt at omdanne forurenet vand til rent drikkevand på et splitsekund. Et genialt design, der er billigt at fremstille og derfor virkelig gør en forskel i verden".