Om HAU

HAU er en netværksforening drevet af frivillige for studerende og dimittender på og fra design uddannelserne i Kolding. Vores mål er at fremme viden, kompetencer og færdigheder indenfor designfeltet. Det gør vi ved at bygge bro mellem de forskellige designuddannelser, ved at dele viden og ved at tilbyde arrangementer, kurser og workshops inden for design.

Et netværk får mening gennem den enkeltes gave til det fælles. Gaven gør, at vores fælles viden og erfaring kan vokse – og man selv blive begavet.

Gi’ en gave! Bliv medlem, del og deltag!

HAU er for alle!

HAU for Virksomheder

Hvad kan HAU hjælpe dig med som virksomhed?

Få løst en udfordring i virksomheden – med en designworkshop

Analyser fra Erhvervsstyrelsen viser, at virksomheder, der anvender design i forretningsudvikling klare sig markant bedre end tilsvarende virksomheder, der ikke anvender design.

I HAU sætter vi rammerne for et stort netværk af designstuderende og designdimittender, som elsker, at omsætte den faglige designviden til praksis! I HAU ser vi et stort potentiale i at fremme viden, kompetencer og færdigheder inden for design – ved at bygge bro mellem studerende, kandidater og erhvervslivet. Vi gør det gerne som en designworkshop, hvor en gruppe HAUr kommer ud til jer. Med vores opdaterede designviden og værktøjer hjælper vi jer med at løse jeres udfordring.

Designudfordringer løses i virksomhedsworkshops

Vi søger virksomheder indenfor alle brancher,  der tør åbne dørene for HAU til en workshopsdag, hvor vores medlemmer kan tage hånd om jeres nuværende og fremtidige udfordringer med fokus på:

  • Forretningsudvikling og strategi
  • Forbrugeradfærd og brugerundersøgelser
  • Marketing, branding og kommunikation
  • Produkt- og serviceudvikling

Vi søger også virksomheder til projekter, specialeskrivning og jobs.

HAU for Dimittender

HAU for dig som dimittend

Der er flere årsager til, at det er værdifuldt at være medlem af HAU, som dimittend.

Gennem HAU er det muligt at fastholde og udvikle nye relationer og på den måde opbygge et godt netværk – et netværk der har et bredt kendskab til dit felt, designfeltet. Da det oftest opleves som en udfordring, at formidle vores færdigheder til omverdenen, er det hjælpsomt at føle sig forstået og få flere perspektiver på vores profil og vores værdiskabende egenskaber. Desuden er det et faktum, at de fleste jobs besættes via netværk!

Mulighed for kompetenceudvikling er en anden rigtig god grund til at være medlem af HAU, som dimittend. HAU afholder forskellige kurser, der afspejler hvad der efterspørges på arbejdsmarkedet. På den måde kommer der mere på CVet og chancen for at få et relevant job øges. Hvis du er i arbejde kan du styrke dine kompetencer og skabe mere værdi for din arbejdsplads.

HAU for Designstuderende

Skal du være en del af et større designnetværk og tillære dig designkompetencer, mens du er under uddannelse?

HAU er oplagt for studerende på designuddannelser hvad enten du læser en designuddannelse på universitetet eller ved at uddanne dig til praktisk designer. HAU giver dig nemlig alt det du ikke lærer på studiet.

Design er en fluffy størrelse, men i fællesskab hjælper vi hinanden med at sætte ord på det vi kan, diskutere designfeltet og inspirere hinanden til at udforske designs mange facetter.

Igennem HAU får du mulighed for at udvide dit design-netværk med studerende fra andre uddannelser og med studerende som befinder sig på forskellige niveauer i deres uddannelse. Derudover samarbejder vi med virksomheder, som hjælper os med at omsætte den faglige viden til praksis.

Vi skaber et værdifuldt netværk, som er guld værd,  hvis du mangler hjælp til opgaveskrivningen eller den dag du skal ud og søge et studierelevant job.

Som HAU-medlem får du adgang til en række spændende kompetenceudviklende kurser, som giver dig muligheden for at krydre din uddannelse med lidt ekstra. Kunne du eksempelvis tænke dig at udforske Photoshop og Illustrator eller hvad med præsentationsteknik og digital markedsføring?

Fik vi sagt det kun koster dig 100 kr. årligt som studerende?

Emil Elholm Hansen

Næstformand og sociale medier
Valgt ind for 2 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (4. semester)

HAU’s bestyrelse 2019-2020

Vinnie Ørgaard Hansen

Formand
Vinnie har været med i HAU siden 2015
Valgt ind for 2 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (4. semester)
Kontakt: formand@haunetwork.dk

Tau Ulv Lenskjold

Bestyrelsesmedlem og underviser
Valgt for 1 år i 2019
Lektor, ph.d. i interaktionsdesign, Cand.IT, design, kommunikation og medier
Repræsenterer tilknytningen til fagmiljøerne omkring design

Bitten Jakobsen

Kasserer
Valgt ind for 2 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur (Dimittend)

Marianne Bek Kongsted

Sociale medier
Valgt for 2 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (4. semester)

Emilie Victoria Ferraro Steuch

Kommunikation
Valgt for 2 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur (4. semester)

Sara Kock Madsen

Hjemmeside
Valgt for 2 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (4. semester)

Rikke Lauritsen

Kommunikation
Valgt for 2 år i 2019
Udd.: KA i Designstudier (2. semester)

Sigrid Marie Valbjørn

Medlemmer
Valgt for 2 år i 2018
Udd.: BA i Designkultur (4. semester)

Suppleanter

Anders Munch

Underviser
Valgt for 1 år i 2019
Professor, Dr.phil, Ph.D., cand.mag. idéhistorie og kunsthistorie

Stina Minden-Weidekamp

Grafik
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (2. semester)

Signe Jul Kirkegaard-Larsen

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur (4. semester)

Anne Mamsen

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (2. semester)

Nette Frølund Nielsen

Medlemmer
Valgt for 1 år i 2019 som suppleant
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (6. semester)

Kathrine Elnegaard

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur (4. semester)

Belinda Laursen

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (Dimittend)

Elise Andersen

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (4. semester)

Katrine Ejgaard

Grafik
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (2. semester)

Mads-Emil Weibull

Sociale medier
Valgt ind for 2 år i 2019
Udd.: KA i Designledelse (2. semester)

Cecilie Grønbjerg Andersen

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (6. semester)

Anita Elisa Kammersgaard Bek

Suppleant
Valgt for 1 år i 2019
Udd.: BA i Designkultur og økonomi (6. semester)

Bestyrelsen 2019/2020 er en god blanding af frivillige gamle som nye med forskellige kompetencer og uddannelser. HAU-familien er større end det. Vi har nemlig også vores dygtige suppleanter, der hjælper til, når der skal løbes ekstra stærkt. Jo flere vi er, jo mere kan vi sammen!

Menu

Samarbejde med kursusvirksomheden MindRocket.dk

Vi arbejder sammen med mange forskelligartede virksomheder. Et af de måske mere specielle samarbejder vi har, er med kursusvirksomheden MindRocket. Årsagen til at vi kalder det specielt, er pga. det måske falder lidt ude for nummer i forhold til hvad vi normalt beskæftiger os med på designstudierne. MindRocket er ejet af marketingbureauet RiverOnline.dk og Jysk Fynske medier (Danmarks næst største mediehus, som bl.a. ejer JydskeVestkysten).

MindRocket byder ind med særlige kurser til vores medlemmer inden for onlinedisciplinen i Søgemaskineoptimering (SEO), Google Ads, Facebook annoncering og relaterede emner inden for digital markedsføring. Samarbejdet resulterer i, at vores medlemmer kan nyde godt at særlige kurser – specifikt konstrueret til HAU medlemmernes opgaver ude i erhvervslivet, hvor flere arbejder med fx sociale medier. Det betyder, at vores medlemmer har en grundlæggende all-around forståelse for nogle af de mekanismer som er centrale for en god online tilstedeværelse. Derfor, skal der opgraderes på ens digitale skills, så kan vi bestemt anbefale dig at kigge nærmere her.

En særlig tak

En særlig tak skal gå til Søren Borgstrøm, som er forhenværende kandidatstuderende på Syddansk Universitet. Til trods for, at han færdiggjorde sine studier i 2016, forsætter han med at hjælpe de frivillige kræfter på universitet med sin viden om det digitale område.

Søren har foruden at stå for vores samarbejde med MindRocket, afviklet kurser for vores medlemmer og stået for udviklingen af vores nuværende website i samarbejde med vores team af frivillige. Vi ved, at han bruger åndsvagt mange timer på den slags frivilligt arbejde, så at skrive et pænt ord om hans arbejde var det mindste vi kunne gøre!

Når Søren ellers ikke arbejder på andre folks ting (læs: vores), så ved vi at han sidder og brygger på sitet eget lille website i det smug, på sorenborgstrom.dk. Det handler meget om sociale medier, it-sikkerhed og generelle emner inden for det digitale område. Maybe worth a look-see?

Claus Rump fra MindRocket.dk

Claus Rump | Chef for MindRocket.dk
SEO Specialist

Billede af Søren Borgstrøm

Søren Borgstrøm | Adjunkt i E-handel ved Erhvervsakademi Aarhus
Kandidat i Webkommunikation (Cand.it)